ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ:ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ “ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

6ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 9 30μμ :καλοκαίρι , θάλασσα και το γραφικό λιμανάκι του Αγ Χαράλαμπου  στη Μαρώνεια της Ροδόπης συνθέτουν το σκηνικό που θα ζήσουμε παρέα με τους μοναδικούς Χειμερινούς Κολυμβητές .

Η Θράκη είναι η περιοχή της Ελλάδας όπου οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην 37ετή τους πορεία, για αδιευκρίνιστους λόγους, έχουν εμφανιστεί ελάχιστες φορές: δύο ή τρεις στην Κομοτηνή και από μία σε Σουφλί, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Στη Μαρώνεια θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά. Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους»(απόσπασμα από δημοσίευμα).

Εκτός από τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο των Χ.Κ., ένα τμήμα του προγράμματος θα καλυφθεί με μελοποιήσεις τους λυρικών κομματιών από δράματα του Σαίξπηρ, του οποίου φέτος τιμώνται τα 400 χρόνια απ’ το θάνατό του και ένα άλλο κομμάτι από μελοποιήσεις ελλήνων και ξένων ποιητών (Ελύτης, Βάρναλης, Καββαδίας, Βαρβέρης, Καϊς εμπντ Μουάζ κ.ά.).., καθώς και λίγα επιλεγμένα τραγούδια από τη δημοτική παράδοση, το ρεμπέτικο και το ελαφρό τραγούδι.

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν την όγδοη πεντααετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979. Στη Μαρώνεια θα εμφανιστούν οι παρακάτω μουσικοί:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή

Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο,σαξόφωνο

Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν

Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Μία πρόταση για το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 9 30 το βράδυ με δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από και προς την Κομοτηνή .
Με το εισιτήριο της προπώλησης (κόστος 10Ε) εξασφαλίστε την θέση σας στα λεωφορεία μας από την Κομοτηνή2 και ελάτε σε μία βραδιά με ρεμπετικο και λαικό τραγούδι αλλά και την μυρωδιά ενός τοπίου Ελληνικού!
Προπώληση
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο (Δημοκρίτου7 τηλ.2531084040)
Δημαρχείο Σαπών (Παπαδήμα 2)
Μαρμελάδα wine bar (Ν Ζωίδη 18 τηλ 2531100360)

print