ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Ροδόπης,στην Περιφέρεια ΑΜΘ είχε την Δευτέρα η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης )Κατερίνα Νοτοπούλου στην Κομοτηνή.
Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών παρέδωσε στην Υπουργό σχετικό υπόμνημα ενώ στάθηκε σε μία σειρά από ζητήματα :
-Άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στον Δήμο Μαρώνειας Σαπών
-Παρέμβαση για μην χαθεί η συνδεδεμένη ειδική ενίσχυση από τους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου και προώθηση των αποζημιώσεων για τους καλλιεργητές βάμβακος και καπνού που φέτος υπέστησαν πρωτοφανή καταστροφή.
-Κάθετη και κατηγορηματική εναντίωση σε κάθε σκέψη κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες.Μάλιστα ο Δήμαρχος έχει αποστείλει εδώ και εβδομάδες σχετική επιστολή στην διοίκηση της Τράπεζας.-
-Ενίσχυση του Δήμου μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών όπως ο Φιλόδημος ΙΙ .Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκίθηκε στο Δήμο η αγορά μηχανημάτων έργου ενώ εκκρεμεί η κατασκευή νέων παιδικών χαρών.
-Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του ΚΥ Σαπών και ένταξή του στο ΕΣΠΑ προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό.Για το θέμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ παρουσία της Υπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση θεμάτων της αυτοδιοίκησης ,ευκολότερα ,στα κέντρα των αποφάσεων.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

print