ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με ικανοποιητική συμμετοχή συνδημοτών και εκπροσώπων φορέων ,πραγματοποιήθηκε στις Σάπες συνέδριο με θέμα την Προοπτική Απασχόλησης στο Δήμο Μαρώνειας ,στα πλαίσια της Αναπτυξιακής σύμπραξης ΜΑΡΩΝ ,την Τετάρτη 22 Ιουλίου ,στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών.

Οι ομιλητές περιέγραψαν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις κατά τη νέα προγραμματική περίοδο ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης για τις δυνατότητερς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν .Βασικό στοιχείο, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί, είναι η χρηματοδότηση 100% της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων χωρίς ο ενδιαφερόμενος ,αυτοαπασχολούμενος ή δυντικά νέος επενδυτής ,να καταβάλει καθόλου κεφάλαιο.Ωστόσο η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η επιχειρηματικότητα ασφαλώς και θα έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά πουταιριάζουν στον τόπο και στις παραγω γικές του δυνατότοτητες .Αυτές για το Δήμο Μαρώνειας Σαπών συνδέονται σαφώς με την μεταποίηση αγροτικών προιόντων,την συλλογική δράση στον πρωτογενή τομέα και φυσικά την στήριξη του τομέα παροχής υπηρεσιών ,κυρίως στον τουρισμό.

Επίσης στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικότητας στη Ρουμανία καθώς και παραδείγματα επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης στη Ροδόπη.

Να σημειωθεί ότι σύντομο χαιρετισμό στους παριστάμενους ,εκ μέρους του Δημάρχου, απεύθυνε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αντωνιάδης ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων :

Εκ μέρους του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών σας καλοσωρίζω σε αυτό το συνέδριο που λαμβάνει χώρα στις Σάπες σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο ,τόσο για τη χώρα όσο και για τον τόπο μας.

Ο Δήμος μας έχει πληγεί όσο κανείς άλλος από την οικονομική κρίση που στον τόπο μας απέκτησε χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής .Έχουμε πολλούς συμπολίτες που για χρόνια είναι άνεργοι ,τα παιδιά τους λείπουν στο εξωτερικό ενώ αρκετές οικογένειες ζουν μόνο με το προνοιακό επίδομα.
Σε αυτήν την συγκυρία είναι προφανές ότι πρέπει να αναζητήσουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν που ξέραμε. Να αξιοποιήσουμε τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία,να στηρίξουμε τον τουρισμό και να προβάλουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε μία άλλη ανάπτυξη και να δώσουμε διεξόδους απασχόλησης στη νέα γενιά.

Τα προγράμματα που συμμετείχε ο Δήμος εκπονήθηκαν σε μία άλλη εποχή .Μερικά νομίζω ότι ξεπεράστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα. Ωστόσο κάθε τι που κινείται στην κατεύθυνση της χορήγησης εφοδίων στους συμπολίτες μας που θα τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ο Δήμος το χαιρετίζει και το στηρίζει ,ευχόμενος ,να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αφού κάθε ενέργεια κρίνεται πάντα από το αποτέλεσμα .” κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Μαρώνειας Σαπών.Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Πρωτ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

οβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Σταυρίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΜΑΣ Χαράλαμπος Τσάτσας.

print