ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΑΠΩΝ

 

9 4 5 6 7 8 13 14 unnamedΕνα σημαντικό έργο υποδομής που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία ,ο βιολογικός σταθμός καθαρισμού αστικών λυμάτων του μόνιμου οικισμού ποντίων των Σαπών ,με συστηματικές ενέργειες της δημοτικής αρχής συντηρήθηκε-επισκευάστηκε και λειτουργεί πλέον εύρυθμα .

Ο βιολογικός σταθμός που μετρά σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας ,παρουσίασε εικόνα εγκατάλειψης με μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού να έχει τεθεί σε οριακή λειτουργία με συνεχείς βλάβες.

Με εντολή του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη εξειδικευμένο συνεργείο προχώρησε σε συντηρήσεις και μηχανολογικές αποκαταστάσεις και πλέον η μονάδα λειτουργεί όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα γεγονός που επιβεβαιώνεται από την παντελή έλλειψη δυσάρεστων οσμών που κατα το πρόσφατο ακόμη παρελθόν ήταν μία καθημερινότητα η οποία πιστοποιούσε και την δυσλειτουργία.

Τον βιολογικό σταθμό επισκέφθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιώργο Αντωνιάδη και Οσνάν Σεντάτ καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΕΜΑΣ Χαράλαμπο Τσάτσα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποτελεσματική εργασία και διαβεβαίωσε τους συνδημότες πως ο σταθμός θα λειτουργεί πλέον σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του.

Στις πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνεται η σημερινή εικόνα και σε εκείνες που ακολουθούν η τραγική εικόνα του βιολογικού λίγους μήνες πριν όταν ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης.

Να σημειωθεί ότι ο βιολογικός είναι η δεύτερη σημαντική δομή που επαναλειτουργεί ακολουθώντας τα δημοτικά σφαγεία που η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε κλειστά και σε άθλια κατάσταση για να τα καταστήσει σήμερα ένα σύγχρονο και σημαντική δομή για την κτηνοτροφική οικονομία της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα έναν πόρο για τον Δήμο σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας.

print