ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

 

Με εξαιρετική επιτυχία και την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων 6 συλλόγων από τη Ροδόπη πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών ,μια συνάντηση που πλέον καθίσταται θεσμός για τον τόπο μας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν :
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου,ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών,ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής ,ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσακείου «ΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟ» και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ»
ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».

Οι μικροί χορευτές χόρεψαν με τρόπο μοναδικό χορούς από τη Θράκη,τον Πόντο ,τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Την συνάντηση άνοιξε ο 10 χρονος Ερντογάν Αχμέτ από τον Μίσχο που με το λαούτο του έπαιξε και τραγούδησε ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι .
.
Τα μέλη των Συλλόγων καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης ενώ παρέστησαν ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ,ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσάτσας,η τέως Αντιδήμαρχος Κική Πατσάρα και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δημου Ηλίας Σταυρίδης.

Η βραδιά έκλεισε με τους χορευτές αλλά και τους συνοδούς τους να συμμετέχουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι στον πεζόδρομο των Σαπών διοργανωμένο από το Σύλλογο Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την παράδοση και τον πολιτισμό του χρόνου!

print