ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΑΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

 

14370263_1294986480540806_2042230795034619380_n

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ευπαθών Ομάδων Σαπών δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Αναλυτικότερα, δημιουργήθηκαν τέσσερεις ομάδες, σύμφωνα με τις ηλικίες των παιδιών.
Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6-7 ετών. Οι δραστηριότητες με τις οποίες ασχολήθηκαν είχαν θέμα το καλοκαίρι και την προσωπική τους υγιεινή (κανόνες υγιεινής και διατροφή).
Στην δεύτερη ομάδα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 7-8 ετών. Η συγκεκριμένη ομάδα ασχολήθηκε με τα επαγγέλματα που υπάρχουν στις Σάπες. Ειδικότερα ζωγραφίσαμε το επάγγελμα των γονιών τους και τις δικές τους επιλογές επαγγέλματος στο μέλλον.
Στην τρίτη ομάδα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Η συγκεκριμένη ομάδα ασχολήθηκε με έναν ταξιδιωτικό οδηγό που θα αφορούσε τις Σάπες. Τα παιδιά αυτής της ομάδας με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού και της διαμεσολαβήτριας του Κέντρου, ξεναγήθηκαν σε διάφορα αξιοθέατα και υπηρεσίες των Σαπών.
Η τέταρτη και τελευταία ομάδα αποτελούνταν από παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο. Η συγκεκριμένη ομάδα ασχολήθηκε με τη διατροφή και του κανόνες της υγιεινής διατροφής. Επίσης η ομάδα αυτή προετοίμασε και απόλαυσε ένα υγιεινό πρωινό.

Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγιεινής

Στις 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας δράσεων, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόγραμμα «Αγωγής Στοματικής Υγιεινής». Την υπηρεσία μας επισκέφτηκε η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Σαπών η οποία ανέφερε στα παιδιά πόσο σημαντικά είναι τα δόντια μας και ότι θα πρέπει να τα φροντίζουμε. Στη συνέχεια έκανε σε όλα τα παιδιά φθορίωση. Τα παιδιά άκουγαν προσεχτικά τις συμβουλές της και εξέφραζαν τις απορίες τους. Στο τέλος,ευχαρίστησαν την οδοντίατρο για την επίσκεψή της στο Κέντρο και την αποχαιρέτησαν.

Πληροφορίες για το Κέντρο στη σελίδα http://kseos.simplesite.com/ και στον δικτυακό τόπο του Δήμου Μαρώνειας Σαπώνhttp://dimosmaroneiassapon.gr/

print