ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονος , παρουσία του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και της Αντιδημάρχου Κυριακής Πατσάρα, του Προέδρου του ΣΕΠ Χρήστου Λυγερού και των μελών του ΔΣ ,του Γενικού Εφόρου Θοδωρή Κεφαλά ,του Περιφερειακού Εφόρου ΑΜΘ Σωτήρη Στόικου, βαθμοφόρων και προσκόπων από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και παλαιών προσκόπων και μελών Επιτροπών συμπαράστασης ,πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κατασκηνωτικού χώρου της ΑΛΚΥΩΝΑΣ την Κυριακή 7 Μαίου 2017 .

Η ΑΛΚΥΩΝΑ σημείο κατασκηνωτικής αναφοράς για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα ανακαινίστηκε με την αξιοποίηση του προγράμματος LEADER αποκτώντας υπερσύγχρονες υποδομές που ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής μας καθιστώντας την έναν δελεαστικό προορισμό για τους προσκόπους εντός και εκτός Ελλάδας και όχι μόνο.

Αυτή η διάσταση τονίστηκε κατά την διάρκεια των χαιρετισμών από την ηγεσία του ΣΕΠ με την δημόσια δέσμευση όλων το κέντρο να αποκτήσει ζωή και να χαρίσει όμορφες στιγμές στους μελλοντικούς χρήστες του.

Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των προσκόπων ευχαριστώντας την ηγεσία του ΣΕΠ, πανελλήνια ,περιφερειακή και τοπική για την συνεργασία που ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς .

Ήταν μία εξαιρετική τελετή που σκόρπισε ελπίδα αλλά έφερε μνήμες στους παλαιότερους προσκόπους που βρέθηκαν στο χώρο και που θυμήθηκαν τα καλοκαίρια που πέρασαν στην ΑΛΚΥΩΝΑ πραγματοποιώντας εκπαίδευση αλλά και διακοπές. Στην ίδια εκδήλωση τiμήθηκαν επίσης ο πρώην Περιφερειακός έφορος Ροδόπης Αγγελος Αγινορίτης και ο σύμβουλος του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών και παλιός πρόσκοπος Σάκης Αντωνίου με το αναμνηστικό μετάλλιο των 100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων .

print