ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

wp_20161114_12_50_23_pro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άμεσα πρόκειται να προχωρήσει η ανάπλαση του άλσους πάρκου των Σαπών όπως ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου ο Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης.

Στην ανάγκη κοπής του συνόλου των γερασμένων και επικίνδυνων πεύκων του πάρκου στις Σάπες ,δίπλα από το Δημαρχείο ,προχώρησε ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών το Σαββατοκύριακο που πέρασε προκειμένου να εξαλείψει τον κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού περιοίκων και χρηστών του μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα .

Η αλήθεια είναι ότι το πάρκο αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα σημείο αναφοράς των Σαπών και η κοπή των δέντρων μπορεί να προκάλεσε αισθήματα θλίψης στους δημότες, ωστόσο η εξέλιξη αυτή ήταν απόλυτα επιβεβλημένη αφού δεν έγιναν διαχρονικά οι απαραίτητες εκείνες  φροντίδες και επαναφυτεύσεις που θα το κρατούσαν   ζωντανό

Να σημειωθεί ότι για το θέμα ο Δήμος ,μετά και την εκρίζωση δεκάδων πεύκων τον Φεβρουάριο του 2015 που μόνο από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς στο πάρκο και στον ευρύτερο χώρο στον οποίο καθημερινά παίζουν παιδιά καθώς και  τις καταγγελίες περιοίκων  ,ήρθε σε άμεση επικοινωνία με την καθύλην αρμόδια Δασική  υπηρεσία προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συναποφασιστούν οι αναγκαίες ενέργειες.

Έτσι ο Δήμος προχώρησε άμεσα στην σύνταξη σχετικής μελέτης αποκατάστασης του χώρου την οποία ενέκρινε η δασική υπηρεσία ως προϋπόθεση αδειοδότησης της κοπής .όλων των δέντρων που στο σύνολό τους κρίθηκαν επικίνδυνα.

Με βάση αυτή τη μελέτη ο Δήμος έκοψε τα δέντρα και σύντομα θα προχωρήσει στην οριστική εκρίζωσή τους. Αμέσως μετά και μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του χώρου με την φύτευση  νέων δενδρυλλίων, κυρίως καλλωπιστικών και κωνοφόρων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο περικαλλές πάρκο που θα ομορφύνει την είσοδο της πόλης και θα το χαίρονται οι συνδημότες αλλά και οι επισκέπτες της.

Στις φωτογραφίες αρχείου (Φεβρουάριος του 2015) φαίνεται καθαρά η επικινδυνότητα και η ανάγκη ριζικής παρέμβασης αφού σε μία βραδιά εκριζώθηκαν 38 δέντρα…

print